Trap renoveren: kiezen van trapbekleding

Wanneer je hebt gekozen voortrap renoveren dan moet je ook een trapbekleding kiezen. Echter zijn er ongelofelijk veel verschillende soorten trapbekledingen. De vele mogelijkheden op het gebied van materiaal, kleur en soort maken het ontzettend moeilijk om een keuze te maken. Daar willen wij je graag een handje bij helpen. Daarom hebben wij een paar van de meest populaire opties voor je op een rijtje gezet zodat de keuze wellicht makkelijker voor je wordt. Ga jij dus je trap renoveren? En twijfel je tussen verschillende soorten trapbekleding? En wil je weten wat vandaag de dag populaire trapbekledingen zijn? Lees dan zeker even deze blog!

PVC trapbekleding voor trap renoveren

Een van de meest populaire trapbekledingen is PVC trapbekleding. Deze bekleding is niet zonder reden zo populair, want er zitten veel voordelen aan! Zo kun je er bijvoorbeeld jarenlang mee vooruit. Het beschadigt namelijk bijna niet, het is gemakkelijk te onderhouden en het is goed bestand tegen water. Daarnaast vinden veel mensen het mooi als een trap een houten uitstraling heeft. Dan zit je bij PVC trapbekleding goed, want PVC ziet eruit als hout en er zijn bij dit materiaal veel verschillende kleuren mogelijk. Om deze reden past PVC trapbekleding dus perfect bij een interieur waar veel houten meubels in staan. Als jouw interieur dus vol staat met houten meubels en je kiest voor trap renoveren dan raden wij echt aan om te gaan voor PVC trapbekleding.

Trap renoveren met leren trapbekleding

Als je zoekt naar een trapbekleding die ervoor zorgt dat je interieur er luxe en exclusief uit gaat zien dan kun je bij het trap renoveren gaan voor leren trapbekleding. Er zijn bij leren trapbekleding veel verschillende kleuren en soorten mogelijk. Het grote voordeel van deze trapbekleding is dat het geluid dempt. Als jij dus in een gehorig huis woont, of over het algemeen op zoek bent naar meer rust in huis dan is deze trapbekleding perfect. Daarnaast gaat deze leren trapbekleding jarenlang mee, dus als je op zoek bent naar een trapbekleding waar je lang mee vooruit kan dan is dit een erg goede optie! Veel mensen vinden zelfs dat deze trapbekleding er door de jaren heen mooier uit gaat zien. Daarnaast zou je deze soort trapbekleding ook goed kunnen combineren met ledlampen als je een extra luxe en exclusieve uitstraling aan de trap wilt geven.

Trap bekleden met beton

Het is je vast niet ontgaan dat tegenwoordig beton een echte opmars heeft gemaakt in de interieurs van huizen. Beton heeft namelijk een erg industriële uitstraling waar veel mensen naar op zoek zijn. Beton geeft een minimalistische uitstraling waar de industriële interieurstijl natuurlijk ook om bekend staat. Als jij dus ook een industrieel interieur hebt is het een goed idee om te gaan voor betonnen trapbekleding als je bezig bent met de trap renoveren. Je kunt een betonlook zelfs op een houten trap laten plaatsen, dus voor elke trap is het wel mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat een betonnen trap met blote voeten nogal koud kan aanvoelen!