Op zoek naar goedkope landelijke keukens? Lees onze handige tips en trucs!

Een landelijke keuken straalt warmte en gezelligheid uit, maar door het feit dat deze keukens veel natuurproducten bevatten zijn ze ook iets prijziger. Aanrechtbladen van natuursteen, keukenkastjes van massief hout en houten accessoires zijn nu niet bepaald de goedkoopste onderdelen. Toch zijn er oplossingen om toch goedkope landelijke keukens te kunnen bestellen. Door enerzijds concessies te plegen, maar ook door verstandige keuzes te maken. In onze blog geven we handige tips en trucs over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Kies je materialen zorgvuldig

Het eerste waar je geld op kunt besparen zijn de materialen. Natuurproducten kenmerken een landelijke keuken, maar een keukenkastje hoeft echt niet massief te zijn. Als je het skelet van MDF laat maken en alleen het paneel of het deurtje van het materiaal dat je wenst laat maken, kun je al enorm veel euro’s besparen. En een aanrechtblad van composiet? Ja, trek de knip dan maar open! Kies dan eerder voor een goedkoper materiaal dat er net zo mooi uitziet. Uiteraard lever je dan wel iets in op de duurzaamheid.

Goedkope landelijke keukens zelf monteren

Ben je een beetje handig, vrienden met een schroevendraaier en een boormachine en weet je hoe een rolmaat werkt? Dan kun je misschien ook zelf goedkope landelijke keukens monteren! Het voordeel? Je kunt op de kosten besparen. Op de offerte staan leverings- en montagekosten en dat kan een flinke som zijn. Als je ervoor kiest om zelf te monteren kun je die kosten dus drukken. In de regel zijn goedkope landelijke keukens eenvoudig te monteren, maar het wordt uitdagender als je ook leidingen en elektra moet verplaatsen. Dat kun je beter overlaten aan een expert!

Kies het model dat je wilt, maar ook dat je nodig hebt!

Veel mensen dromen van een mooie grote keuken met een kookeiland, maar deze modellen zijn logischerwijs ook duurder. Er worden immers meer materialen gebruikt. De grote vraag die je jezelf kunt stellen is of je ook die ruimte nodig hebt. Als je met z’n tweeën bent en weinig visite krijgt, is zo’n grote keuken misschien teveel van het goede. Niemand houdt je natuurlijk tegen om je dromen waar te maken, maar het is wel een feit dat je flink kunt besparen als je voor een goedkoper model kiest.

Goedkope landelijke keukens bestellen? Haal de onderhandelaar in je naar boven!

Een andere manier om goedkope landelijke keukens op de kop te tikken is om met een verkoper het gesprek aan te gaan. Nu gebeurt dat vrijwel automatisch zodra je een voet over de drempel van een speciaalzaak zet. Wees er ook op voorbereid, want de verkoper is vanaf moment één je beste vriend. Met als doel om zoveel mogelijk geld aan je te verdienen. Wees jezelf ervan bewust dat de marges op keukens fors zijn en je hebt dus een goede onderhandelingspositie. Accepteer ook nooit het eerste bod en vergelijk offertes van andere aanbieders. Zo kun je flink wat euro’s besparen en straks genieten van een mooie en vooral goedkope landelijke keuken.

Heb jij een kleine keuken? Denk dan aan een goedkope kleine keuken.