Hier moet je op letten bij het kiezen van de juiste verzendmaterialen

Het versturen van pakketjes doen we eigenlijk allemaal we. Of het nu hobbymatig is of professioneel, we lopen allemaal er weleens tegenaan dat we gaan doosje over hebben om iets in te versturen. Verzendmaterialen zijn er in vele soorten en maten, want alles kan in theorie verzonden worden. Maar waar je voor het ene product volstaat met een plastic zak, zoals voor kleding, heb je voor een meer breekbaar product zoals glaswerk toch een heel ander type materiaal nodig om te verzenden. Hieronder tips waar je op moet letten bij het uitkiezen van materialen om te verzenden. 

In welke branche zit jij?
Het is misschien een vraag die je niet direct zal verwachten als het gaat om tips voor de juiste verzendmaterialen, maar toch is het de belangrijkste vraag. In welke branche zit jij zegt namelijk alles over het type product of producten dat je verstuurt. Als je in de kledingbranche zit dan heb je een heel ander type verpakkingsmateriaal en verzendmateriaal nodig dan dat je bijvoorbeeld witgoed verzendt. Ga dus na wat je nodig hebt en kijk om je heen wat anderen in jouw branche gebruiken. 

Ga voor de juiste kwaliteit van de verzendmaterialen 

Jouw product wil je zo goed en onbeschadigd mogelijk aan laten komen op de plaats van bestemming. Het is dan ook belangrijk dat je product goed beschermd wordt. De juiste bescherming hangt weer met de eerste vraag over de branche samen. Want de kwaliteit voor de verpakking van glaswerk heeft andere eisen dan van bijvoorbeeld kleding. 

Glaswerk hoeft bijvoorbeeld niet stof- en waterdicht vervoerd te worden, maar kleding weer wel. Het is dus belangrijk dat bij het kiezen van de juiste verzendmaterialen je kijkt naar welke kwaliteiten nodig zijn en dat je bij de belangrijke onderdelen ook kiest voor een hoge kwaliteitswaarde. Zo heb je altijd een tevreden klant omdat je product in goede staat wordt ontvangen. 

Vergeet geen rekening te houden met de duurzaamheid van de verzendmaterialen

Ook al is het misschien niet direct van invloed op jouw eigen product, duurzaamheid is en blijft een belangrijk onderdeel van de maatschappij. Als je op zoek gaat naar de juiste materialen is het dus ook belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid. Kies bijvoorbeeld voor een verpakking die herbruikbaar is of die goed gerecycled kan worden. Maar kijk ook naar hoe het materiaal is gemaakt en waarvan. Komt het bijvoorbeeld al uit de recycling of is het van een duurzame grondstof gemaakt? 

Personaliseer jouw verzending

Een van de beste tips van dit moment is het personaliseren van het pakketje. De klant is tegenwoordig nog meer koning dan vroeger en je creëert een geweldige ervaring door het pakketje persoonlijk te maken. Kies er dus naast het juiste type verzendmaterialen voor om een persoonlijke touch aan te brengen door een bedrukking of een persoonlijk kaartje. Het is een kleine moeite voor jou als verzender, maar je klant blijft jouw product positiever en sterker herinneren dan dat je deze persoonlijke tint achterwege laat. Heb jij verzendmateriaal nodig? Dan moet je bij Profipack zijn!