Enkele niet te onderschatten voordelen aan een sfeerhaard

Het moet gezegd dat één van de meest sfeervolle elementen die je in huis kan halen een haard is. In het verleden was het zo dat heel wat mensen in hun woning konden genieten van de voordelen die waren verbonden aan een open haard. Helaas was een dergelijke haard niet voor iedereen geschikt. Dit zorgde in de praktijk niet zelden voor teleurgestelde gezichten. Tegenwoordig bestaat er echter gelukkig ook zoiets als een zogenaamde sfeerhaard. Voor een dergelijke haard geldt dat ze in principe in elke woning kan worden geïntegreerd. Ben jij ook benieuwd om te ontdekken welke voordelen er hier allemaal aan verbonden zijn? Dan is verder blijven lezen de boodschap!

1.) Iedereen kan genieten van een sfeerhaard in huis 

Het eerste voordeel waar je op kan rekenen bij de keuze voor het aankopen van een sfeerhaard heeft te maken met het feit dat iedereen ervan kan genieten. Dat is een aanzienlijk verschil in vergelijking met de open haarden waar vroeger veelvuldig gebruik van werd gemaakt. Bij dergelijke haarden was het namelijk zo dat er een behoorlijk aantal concrete voorzieningen waren vereist welke lang niet in alle huizen te realiseren vielen, integendeel. Dat geldt niet voor sfeerhaarden. Een dergelijke haard kan bijvoorbeeld werken op elektriciteit waardoor er enkel en alleen een  stopcontact voor is vereist. Het spreekt voor zich dat je echter ook nog kan kiezen voor tal van andere exemplaren. Zo behoren ook gelhaarden, gashaarden en exemplaren op bio-ethanol tot de mogelijkheden.

2.) Sfeerhaarden hoeven helemaal niet duur te zijn 

In het verleden was het zo dat je er bij het aankopen van een haard altijd rekening mee diende te houden dat je wellicht een behoorlijk stevig prijskaartje moest ophoesten. Vandaag de dag is dat niet langer het geval. Voor een sfeerhaard geldt dan ook in de praktijk dat ze al voor een prijs van enkele honderden euro’s kan worden aangekocht. Let wel op, het spreekt voor zich dat de exacte kostprijs sterk afhankelijk kan zijn van de eisen waarover je beschikt. Met andere woorden, wil je graag kunnen rekenen op een zeer luxueus uitziende haard? Dan spreekt het voor zich dat het risico bestaat dat je alsnog geconfronteerd zal worden met hoger gelegen kosten. Van alle sfeerhaarden op de markt is de zogenaamde gashaard ongetwijfeld het duurst. Voor een dergelijk exemplaar betaal je dan ook gemiddeld zo’n slordige 3.500 euro (of meer).

3.) Je realiseert in één klap extra warmte en gezelligheid in je woning

Het aankopen van een sfeerhaard kan verschillende doelen dienen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat je zal kunnen rekenen op extra verwarming in je woning. Het is niet zo dat sfeerhaarden in de praktijk dienst moeten doen als primaire verwarmingsbron, maar ze kunnen zeker wel een bepaalde bijdrage leveren. Dat is nog niet alles. Daarnaast spreekt het voor zich dat een haard ook zorgt voor heel wat extra gezelligheid in huis. Wil jij met andere woorden ook wel graag kunnen genieten van een knisperend haardvuur? Dan kan een sfeerhaard van Ambiance Haarden daar zeker voor zorgen!