Energielabel verplicht voor kantoren, dit moet je weten

In 2023 moeten alle kantoren conform de doelstellingen van het energieakkoord voldoen aan het energielabel kantoor C. Dit betekent dat kantoren met lagere energielabels, namelijk D t/m G,  moeten bijsturen. Als dit niet gebeurt, zijn deze energie-intensieve kantoren niet te huur en worden  ze gesloten.

Uit een analyse van vastgoedbeheerder Colliers blijkt dat 10% van de kantoorgebouwen geen energielabel C (of hoger) heeft en maar liefst 38% van de kantoorgebouwen helemaal geen energielabel. Het gaat om in totaal 27,5 miljoen vierkante meter die niet  aan de minimumeisen voldoen. Tijd is van essentieel belang, maar gelukkig zijn er oplossingen om uw kantoorgebouw energiezuiniger te maken, ook als u nog niet  aan uw eisen voldoet.

Check of de nieuwe eisen van toepassing zijn op jouw kantoor

Als een kantoor na 1 januari 2023 verplicht is om een ​​Energielabel C te behalen en het gebouw voldoet niet aan de eisen, kan het gebouw niet meer als kantoor worden gebruikt. Niet alle kantoorgebouwen hoeven aan de nieuwe eisen te voldoen. Interesse in uw huidige situatie? Gebruik de infographic beslisboom van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om te zien of u moet voldoen aan uw Energielabel C-verplichtingen.

Wanneer moet mijn kantoor voldoen aan Energielabel C?

 – voor privé kantoren;

 – Geen rijks-, rijks- of stadsmonument.

 – Het kantoorgebouw is de afgelopen twee jaar niet  gesloopt, verbouwd of in beslag  genomen.

 – Minimaal 50% van het gebouw kan worden gebruikt voor kantoorfuncties.

 – De totale bruikbare oppervlakte van het kantoorgebouw is minimaal 100 vierkante meter.

Moet uw kantoor verduurzamen om Energielabel C te krijgen, vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan op www.homekeur.nl