bar, pub, cafe-2209813.jpg

Door op gebouwde man cave

Nog maar een tijdje geleden (ongeveer 25.000-30.000 jaar of zo) waagde de prehistorische mens zich op de noordelijke hellingen van de Pyreneeën in Frankrijk in een gat in de grond en begon onbewust een trend die zou uitgroeien tot een belangrijk onderdeel van het moderne huis in Amerika: grotdecoratie.

Waarom versierde de vroege mens de grotten? Welnu, volgens een artikel dat ik las, leefde de vroege mens niet echt in de grotten. Er is geen bewijs van voortdurende bewoning en de vroege mens was altijd onderweg op zoek naar voedsel. Maar in deze grotten zijn veel kleurrijke tekeningen gevonden met afbeeldingen van allerlei symbolen, dieren en vogels. De theorie is dat de tekeningen ofwel een manier waren om te communiceren of dat ze een religieuze betekenis hadden. Sommigen geloven dat de Cro-Magnon-sjamaan een grot zou binnengaan, in een soort meditatieve trance zou raken en magische dierenafbeeldingen op de muur zou schilderen, misschien om een ​​succesvolle aanstaande jacht te verzekeren. Het was waarschijnlijk een plaats van rituele ceremonies. De grot was en is een heel bijzondere plek.

De grot van vandaag, of mannengrot om de juiste term te gebruiken, is een zeer wenselijk kenmerk in het huis van vandaag – althans voor het Cro-Magnon-manlid van de familie. De mancave kan overal in een huis zijn, maar het voelt natuurlijker als het zich onder de grond in de kelder bevindt. Ik denk dat dat iets instinctiefs is. Het hebben van de mancave in de kelder heeft ook veel voordelen. Het zat waarschijnlijk vol met spullen die je toch niet hebt gebruikt, het is ook koeler in de zomer en je vindt het misschien gemakkelijker om sanitair naar je nieuwe natte bar te krijgen. Bovendien, als je die pooltafel in het tweede vak van je garage zet, parkeer je, en niet je vrouw, buiten in de sneeuw.

Elk huis heeft een ruimte nodig voor de jager van het gezin om te ontspannen en te genieten van zijn passies, wat ze ook mogen zijn. Serieus, de mannengrot is nu een enorme rage en is een belangrijke ruimte om in elk huis te hebben. Het is zo groot dat The DIY Channel een wekelijkse televisieshow heeft waarin ze op maat de ultieme mannengrot ontwerpen en bouwen voor een gelukkige grotbewoner. Het programma wordt mede-georganiseerd door NFL-grootheid Tony “The Goose” Siragusa, wat een beetje passend is gezien het belang van voetbal voor de moderne grotmens. Je kunt ook http://www.diynetwork.com bezoeken om te zien wat ze hebben uitgespookt.

De mannengrot van vandaag heeft hoogstwaarschijnlijk nog steeds schilderijen aan de muren en de bewoners gaan ook van tijd tot tijd in zelfopgewekte trances. De schilderijen zijn echter meestal van voetbal-, honkbal-, NASCAR- of golfhelden. De moderne grotbewoner heeft ze waarschijnlijk niet geschilderd, maar aanbidt ze nog steeds zoals de sjamanen duizenden jaren geleden deden. Buiten de schilderijen houden de overeenkomsten meestal, maar niet altijd, op. De moderne mannengrot kan heel eenvoudig zijn, maar vaker wel dan niet met hoogwaardige afwerking, op maat gemaakt houtwerk, comfortabel meubilair, veel verlichting, de verplichte pooltafel, gokautomaat of speeltafel, breedbeeld-tv met surround sound, stereosystemen en een wet bar.