Alles over draagarmstellingen

Je magazijn is een belangrijke ruimte in je bedrijfspand. Dit wordt door sommigen ook wel het hart van het bedrijf genoemd en daar draaien wij dan ook niet omheen. We onderkennen het belang en willen je hier ook mee helpen. Daarom gaan we in deze blog in op draagarmstellingen. Deze stellingen zijn een populaire oplossing voor het opslaan van goederen in magazijnen en fabrieken. Ze zijn ontworpen om de beschikbare ruimte maximaal te benutten en de efficiëntie en productiviteit te verhogen. We gaan uitgebreid met je bespreken wat deze stellingen zijn, waarom ze belangrijk zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Laten we maar snel beginnen, want er is genoeg om te bespreken zoals je hebt kunnen lezen. 

Wat zijn draagarmstellingen?

 

Draagarmstellingen zijn opstellingen die bestaan uit rekken met metalen armen. De stellingen zijn stevig op de grond verankerd. Deze armen dienen als ondersteuning voor de pallets waarop de goederen worden opgeslagen. De stellingen zijn verrijdbaar, waardoor ze eenvoudig op verschillende plaatsen kunnen worden neergezet om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Hoe werken ze?

Draagarmstellingen zijn stellingen en worden dan ook gebruikt voor het opslaan van goederen, dat had je misschien al wel kunnen raden. Ze werken door middel van het gebruik van pallets. Deze pallets worden op de armen geplaatst en bieden ondersteuning aan de goederen. Het aantal pallets dat op de armen kan worden geplaatst, is afhankelijk van de capaciteit van de armen. Bovendien kunnen de armen worden aangepast aan de grootte en het gewicht van de goederen, zodat er altijd voldoende ondersteuning is. Het is dus belangrijk dat je de stelling kiest die past bij je behoefte, anders zul je een behoorlijk verkeerde keuze maken en zullen er zelfs onveilige situaties kunnen ontstaan. 

Waarom moet je ze gebruiken?

Draagarmstellingen zijn belangrijk omdat ze een efficiënte manier bieden om goederen op te slaan en de beschikbare ruimte maximaal te benutten. Dankzij de verrijdbare constructie kunnen ze eenvoudig worden verplaatst om meer ruimte te creëren wanneer dit nodig is. Bovendien zijn ze sterk en stabiel, waardoor ze geschikt zijn voor het opslaan van zware en grote goederen. Dit betekent in concreto eigenlijk dat ze je in staat stellen om je goederen efficiënt op te slaan. Je ruimte wordt optimaal gebruikt en je kunt er makkelijk in opereren. Daarnaast bieden ze je dus behoorlijk wat flexibiliteit. 

Hoe aanschaffen?

Voor het aanschaffen van draagarmstellingen moet je naar enkele dingen kijken. Zo is het belangrijk dat je denkt aan de capaciteit van de armen, zoals reeds genoemd. Daarnaast moet je je andere opslag behoeften meenemen in je keuze. Hoeveel wil je kunnen opslaan? Hoe flexibel moeten de stellingen zijn? Je moet dit soort dingen allemaal meenemen in je keuze voor de juiste draagarmstellingen. Doe je dit niet, dan zul je achterblijven met een aankoop die niet past bij je bedrijfsvoering. Als je er niet uitkomt, dan is het aan te raden om advies te vragen aan een professional. Er zijn genoeg bedrijven die je een beetje wegwijs kunnen maken op dit gebied en je maar al te graag helpen met je aankoop.